фото: pexels.comСкоро бе съобщено, че айсберг, почти колкото Голям Лондон, се

...
фото: pexels.comСкоро бе съобщено, че айсберг, почти колкото Голям Лондон, се
Коментари Харесай

Антарктика регистрира температури до 18,3 градуса по Целзий, нов максимален температурен рекорд

фото: pexels.com

Скоро бе обявено, че айсберг, съвсем колкото Голям Лондон, се е отделил от Антарктика, покрай английска станция на ледения континент.

Антарктика записва температури до 18,3 градуса по Целзий, нов оптимален температурен връх за района, удостовери Световната метеорологична организация на Организация на обединените нации.

С това Антарктида в този момент се трансформира в един от регионите с най-бързо стопляне в света - регистрирайки повишаване с съвсем три градуса по Целзий през последните 50 години.

Според организацията на Организация на обединените нации, високите температури в Антарктида са резултат от огромна система с високо налягане, ветрове, създаващи доста стопляне на повърхността.

По-ранната рекордна температура за антарктическия континент е била 17,5 градуса по Целзий- записана на 24 март 2015 година в изследователската станция Esperanza.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР